.

.

Friday, 2 September 2011

mne lebih penting? majoriti atau minoriti???

aku rase mende macam ni da ade orang lain yang tulis tapi saje je nak tulis gak..kekadang ade tak perasan yang majoriti tu lebih penting walaupun yang majoriti tuh salah..tadi aku masuk kelas rekabentuk..lecture aku tu memang suke bercerita..disebabkan citer die lar ak tulis bab ni..

die bagi satu situasi dimne ade 10 org kanak sedang bermain di landasan kereta api..kat landasan kereta api tu ade due line(lne ker?? klu ckp line pn phm kn?)..yang 9 orang tuh main kat landasan yang sedang digunakan..yang sorang lagi main kat landasan yang xguna da..tetibe de kereta api lalu..yang 9 org budak ni xprasan sbab leka sgt bermain..ade lar sorang yang tukag jage line die bru prasan budak2 ni..die pn xtau mcm mne nak halau kereta api tu..die ade 2 pilihan je skang sama ade tukar line kepada yang satu lagi ataupun biar je kereta api tu lalu...bagi pendapat korang yang mana ptut diselamatkan??





0 celoteh: