.

.

Sunday, 13 November 2011

famous last word


Kakak kpd Steve Jobs tauke apple telah mendedahkan kata-kata terakhir beliau : "Oh wow, oh wow, oh wow."..Madah beliau, dibaca pada perkhidmatan memorial Steve dan diterbitkan hari ini di New York Times, Novelis Mona, 54, hanya bertemu Steve apabila mereka berusia 20-an mereka selepas berpisah sejak lahir.Beliau mengimbas kembali bagaimana mereka mula-mula ditemui selepas dia belajar dia mempunyai seorang abang yang sudah lama hilang, yang pada masa itu sudah menjadi pencipta yang sangat berjaya.
Pasangan yang telah berkahwin selama 20 tahun, mempunyai tiga orang anak. Ketiga-tiga mereka berada  di bilik hospital ayah mereka sebelum kematiannya, apabila Steve, yang lemah melawan barah pankreas, menghabiskan masa melihat mereka.
Dan bercakap mengenai detik-detik terakhir beliau, Mona berkata: "kata-kata akhir Steve monosyllables, tiga kali.
"Perkataan terakhir Steve, OH WOW. OH WOW. OH WOW."Selepas didiagnosis menghidap kanser, Steve mengabaikan bantahan keluarga, rakan-rakan dan doktor selama sembilan bulan dan cuba untuk melawan penyakit dengan diet vegan, akupunktur dan ubat-ubat herba.Pada akhirnya dia menjalani pembedahan pada tahun 2004, tetapi kanser telah merebak.
just for info.:)))

0 celoteh: